جواز تاسیس کارخانه به سندی گفته می شود که در واقع اجازه تاسیس کارخانه می باشد. به جواز تاسیس کارخانه در گذشته موافقت اصولی گفته می شد. جواز تاسیس کارخانه مقدمه تاسیس کارخانه و یا احداث کارخانه می باشد. به غیر از اینها جواز تاسیس کارخانه مقدمه واگذاری زمین در شهرک صنعتی هم می باشد و در واقع آنچه مهم است بدانید این است که خلاف آنچه بسیاری فکر می کنند؛ اخذ جواز تاسیس کارخانه بر اخذ زمین در شهرک صنعتی مقدم است.
در حقیقت شرکت شهرک های صنعتی در استان شما تنها با روئیت جواز تاسیس کارخانه ماخوذه از سمت شما مجاز به واگذاری زمین در شهرک صنعتی به شما و آن هم تنها به مساحت و در شهرک صنعتی قید شده در جواز تاسیس کارخانه شما می باشد.
بسیار دیده شده که فرد اقدام به خرید زمین صنعتی نموده با این امید که بعدا بر روی آن اقدام به اخذ جواز تاسیس کارخانه نماید و این امید گاه و به زودی به نا امیدی بدل می شود وقتی بدانید که سازمان صنعت، معدن و تجارت قوانین خاص و سخت گیرانه ای هنگام صدور جواز تاسیس برای شما دارد و خصوصاً خرید زمین صنعتی بدون هماهنگی با سازمان های متبوع و خارج از شهرک های صنعتی مجاز عواقب جدی به همراه خواهد داشت.
در ادامه باید بدانید اخذ جواز تاسیس کارخانه تنها بر روی زمین های شهرک صنعتی که شرکت شهرک های صنعتی آنها را مجاز می داند ممکن خواهد بود و این واگذاری ها با نظر سازمان محیط زیست، معاونت غذا و دارو و غیره خواهد بود. بنابراین هیچگاه اقدام به خرید زمین صنعتی بدون هماهنگی با شرکت شهرک های صنعتی و سایر سازمان های ذی ربط در زمینه اخذ جواز تاسیس نکنید که این راه شما را به کارخانه نخواهد رساند !
شرایط اخذ جواز تاسیس کارخانه
طبق قانون شرایط خاصی برای اخذ جواز تاسیس کارخانه ذکر نشده است. هر ایرانی چه شخص حقیقی و چه حقوقی می تواند برای اخذ جواز تاسیس کارخانه اقدام نماید و در نهایت واگذاری زمین در شهرک صنعتی با شرایط 30 تا 40 درصد نقد و مابقی اقساط به وی انجام خواهد شد.
برخی از ما سوال می کنند که اخذ جواز تاسیس کارخانه شخصی بهتر است یا شرکتی ؟! در پاسخ باید گفت که در حالت کلی شخص یا شرکتی بودن کسب و کار تولیدی بسته به نظر خود شما دارد و این موضوع همانند تصمیم به ثبت شرکت در هر نوع کسب و کار دیگری می باشد.
البته اگر دلیل این پرسش را ریشه یابی کنیم؛ معمولاً میزان مالیات ماخوذه می باشد و در واقع شخص دارد به نوع دیگری از ما می پرسد که مالیات کسب و کار تولیدی شخصی بیشتر است یا شرکتی که در پاسخ باید گفت میزان مالیات بر مبنای فروش تعیین و محاسبه می گردد و در واقع هستند اشخاص حقیقی در کشور که با توجه به وسعت کسب و کار خود مالیاتی به مراتب بیش از بسیاری از شرکت های ثبت شده می پردازند و بالعکس !
نکته مهم در این میان این است که جواز تاسیس پایان راه نیست. جواز تاسیس صادر شده جهت شما در پایان احداث کارخانه منجر به صدور سندی به نام پروانه بهره برداری می شود. در واقع اخذ پروانه بهره برداری کارخانه آخرین نقطه کارخانه دار شدن می باشد و موضوع قابل توجه این است که شما در هنگام اخذ پروانه بهره برداری باید الزما شرکت باشید!
حال اگر این موضوع را با مطالب بالا پیوند بزنیم و اگر قرار باشد شما اخذ پروانه بهره برداری خود را با نام شرکت انجام دهید؛ بهتر است که اخذ جواز تاسیس هم به نام همان شرکت باشد و دلیلش هم اینکه اگر اخذ جواز تاسیس به نام شخص حقیقی انجام شده باشد شما به هنگام اخذ پروانه بهره برداری باید ابتدا صلح کارخانه به نام شرکت را انجام دهید و تنظیم سند صلح و انتقال دفترچه قرارداد شرکت شهرک های صنعتی از شخص حقیقی به نام شخص حقوقی هم زمان بر و هم هزینه بر بوده و توجیه خاصی هم ندارد. بنابراین معقول این است که قبل از اقدام به اخذ جواز تاسیس جهت اخذ پروانه بهره برداری اقدام نماید .
مدارک لازم جهت اخذ جواز تاسیس کارخانه
مدارک لازم جهت اخذ جواز تاسیس کارخانه در مورد اشخاص حقیقی همان مدارک هویتی شخصی می باشد و نیاز به ارائه مدرک خاصی جهت اخذ جواز تاسیس نمی باشد و در مورد اشخاص حقوقی نیز علاوه بر مدارک هویتی مدیر عامل شرکت می بایست مدارک شرکت منجمله آگهی تاسیس، تغییرات و اساسنامه شرکت ارائه شود.
توجه بفرمایید که موضوع قید شده در اساسنامه شرکت ها در موقع اخذ جواز تاسیس باید موضوعی تولیدی که در نظر داشته باشند باید هم سنخ باشد و در واقع اساسنامه ایشان در بخش موضوع شرکت متضمن موضوع فعالیت تولید طبق کدهای آیسیک قید شده در جواز تاسیس باشد.
بنابراین در هنگام ثبت شرکت اگر بعداً به نیت اخذ جواز تاسیس کارخانه هستید باید موضوع تولید خود را به دقت انتخاب کرده و مشروح آن را در این قسمت قید نماید تا بعداً و در هنگام اخذ جواز تاسیس با مشکل موجه نگردید.
مراحل اخذ جواز تاسیس کارخانه
حال که با کلیات اخذ جواز تاسیس آشنا شدیم بهتر است کمی دربارۀ مراحل اخذ جواز تاسیس کارخانه هم آشنا شویم. دانستن این مراحل البته به منزله آن نیست که اخذ جواز تاسیس را قرار باشد خود شما انجام دهید که انجام این کار را البته نه تنها کار خود متقاضی نمی بینیم بلکه به دلیل تخصصی بود امر حتی ثبتی ها را هم مراجع شایسته ای بر این نمی دانیم.
اخذ جواز تاسیس در واقع با موضوع بسیار مهمی تحت عنوان نشان کردن زمین شروع می شود. برخی فکر می کنند که قبل از اخذ جواز تاسیس باید برای عقد قرارداد واگذاری زمین با شرکت شهرک های صنعتی اقدام نمایند و هستند دیگرانی که بر این باورند که صدور جواز تاسیس بعد از خرید زمین صنعتی آغاز می گردد.
باید گفت که هر دو دسته ایشان در این زمینه اشتباه می کنند و قبل از اخذ جواز تاسیس کارخانه تنها نشان کردن زمین صورت می پذیرد. کمی پیش تر البته شما زمین مورد نظر در شهرک صنعتی را رزرو می کردید و بعدا قانون شرکت شهرک ها تغییر یافت و نشان کردن که بار حقوقی ضعیف تری تا رزرو کردن دارد جایگزین این امر شد.
نشان کردن زمین در شهرک صنعتی یک فرایند بالنسبه پیچیده بوده و تجربه کافی می خواهد. مجموعه ای که برای نشان کردن زمین در شهرک صنعتی برای شما قرار است اقدام نماید می بایست همزمان چند موضوع را مورد توجه قرار دهد.

اولین موضوع این است که بودجه شما برای خرید زمین چقدر است.
در نظر داشته باشید که درست که قبل از اخذ جواز تاسیس ملزم به تهیه زمین در شهرک صنعتی نیستید ولی به هر حال شما ملزم به خرید زمین صنعتی طبق زمین نشان شده در جواز تاسیس کارخانه ماخوذه می باشید. بنابراین باید بتوانید بودجه تهیه زمین در شهرک صنعتی را طبق نشان قبل از اخذ جواز تاسیس تامین نموده و لهذا به مساحت و عنوان شهرک صنعتی با توجه به قیمت هر مترمربع زمین در شهرک صنعتی توجه داشته باشید و در بازی اخذ جواز تاسیس جوری حرکت نمایید که در نهایت به مشکل برخورد ننموده و از عهده احداث کارخانه تا پایان بر آید.
موضوع دوم: با توجه به نوع محصول نسبت به انتخاب شهرک صنعتی اقدام نماید.
موضوع مهم بعدی این است که قبل از انتخاب زمین با توجه به اینکه اخذ جواز تاسیس کارخانه با هدف تولید چه محصولی قرار است انجام شود؛ نسبت به انتخاب شهرک صنعتی خود اقدام نمایید و در شهرک مزبور نیز به زون بندی ها دقت کنید.
شما در هر شهرک صنعتی و در هر کجای آن قادر به اخذ جواز تاسیس کارخانه نیستید و در واقع حتی در همه شهرک های صنعتی که لیست آنها به عنوان زمین های قابل واگذاری شرکت شهرک های صنعتی اعلام می شود هم قادر به اخذ جواز تاسیس نیستید !
بلی ! موضوع جواز تاسیس شما باید با توجه به موضوعات آن شهرک خاص همخوان باشد. برای مثال شهرک صنعتی ممکن است زون صنایع فلزی، زون غذایی و یا زون شیمیایی داشته باشد و یا نداشته باشد و توجه به همه اینها بسیار مهم است !
آنکه ثبت نام زمین در شهرک صنعتی را برای شما انجام می دهد؛ می بایست؛ حتی به تطابق زون هم توجه داشته باشد و پلاک استقرار شما را با توجه به کد رشته های کالای شما در بخش مناسب شهرک مطابقت داده تا در هنگام استعلام محیط زیست به مشکل نخورید.
موضوع سوم : هزینه ساخت سوله، اداری و غیره.
علاوه بر موضوعات بالا در هنگام نشان کردن زمین در شهر صنعتی توجه بفرمایید که شما قرار است به زودی بر روی این زمین ساخت و ساز انجام دهید و طبق قانون فعلی اگر در زمانی کوتاه این کار صورت نپذیرد؛ شما به لحاظ قانونی خلع ید شده و زمین از شما ستانده می شود.
هزینه ساخت سوله، ساخت اداری و دیوار کشی امروز دیگر هزینه کمی نیست و بسیار اهمیت دارد که بر روی آن حساب شده عمل شود و حتی قبل از تخصیص زمین به برآوردی از هزینه های پیش رو داشته باشید و در این زمینه تهیه طرح توجیهی بسیار الزامی می باشد.
در نظر داشته باشید که بسیار ضرورت دارد که شما ساخت ساختمان صنعتی خود بر روی زمین ماخوذه را به پایان برسانید و گاه بهتر است با متراژ زمین کوچکتری آغاز نمایید و در نهایت بتوانید پایان کار بگیرید تا از تله خلع ید زمین برهید.
بعد از نشان کردن زمین می بایست که در سامانه بهین یاب ثبت نام نمایید. ثبت نام در سامانه بهین یاب خود شامل مراحل بالنسبه مفصل و دارای محاسبات مختلف بوده به نحوی از انحا که موظفید کلیه پارامترهای طرح خود که چکیده طرح توجیهی کارخانه به شمار می رود را وارد این سامانه نمایید و این محاسبات مبنای موافقت یا عدم موافقت سازمان های متبوع منجمله سازمان صنعت؛ معدن و تجارت، خانه صنعت، معدن و تجارت، … با طرح شما می باشد.
ارائه عدد و رقم های نادرست احتمال دارد که کارشناسان مسئول جواز تاسیس کارخانه را به این جمع بندی برساند که شما فرد شایسته ای برای اخذ جواز تاسیس نبوده و کمترین خسارت آن از بین رفتن وقت و زمان شما در تعدیل چند باره این عدد و رقم هاست و گاه حتی مخالفت دائمی با طرح شما را در پی خواهد داشت.
در تقابل با کارشناسان خانه صنعت، معدن و تجارت خصوصاً بهتر است؛ کسی از طرح تولید شما دفاع کند که با ابعاد مختلف آن آشنا می باشد و به سادگی بتواند پاسخ هر یک از ایرادات و اشکالاتی که احتمالا در متراژ زمین، مقدار ساخت، تعداد پرسنل، لیست ماشین آلات مورد نیاز، تامین مواد اولیه از شما می گیرند پاسخ گو باشد.
حال منصفانه اگر بخواهیم قضاوت بکنیم؛ دفاع از طرح تولید کار ساده ای نیست و اطلاعات تجمیعی از فنی و مهندسی و غیره می طلبد. ما خود بسیاری از این اطلاعات را طی تجربه و در طی دو دهه بدست آوردیم. بازی با عدد و رقم ها در شطرنج تولید بازگری حرفه ای می طلبد.
بعد از ثبت نام در سامانه بهین یاب پرونده اخذ جواز تاسیس شما به خانه صنعت معدن و تجارت ارجاع داده می شود. شما باید در این هنگام به تاق صنعت، معدن و تجارت استان خود مراجعه نمایید. در هنگام مراجعه به اتاق صنعت، معدن و تجارت کارشناس این اتاق توضیحاتی به همراه مدارکی از شما می خواهد و همانطور که گفته شد؛ دفاع مناسب از پارامترهای منتخب برای تولید در این بخش اهمیت بسیاری برای اخذ جواز تاسیس کارخانه دارد.
کارشناس اتاق صنعت ، معدن و تجرات همچنین ممکن است لیستی از جزئیات ماشی آلات طرح تولید شما و در صورتی که ورداتی باشند از پروفرم شما بخواهد و همچنین لازم است که طرح توجیهی تولید شما بر اساس ظرفیت سنجی مناسب باشد.
ظرفیت سنجی مناسب تولید باید به نحوی انجام پذیرد که اولاً با مساحت زمین شما تطابق داشته باشد و در ثانی سود آوری کافی داشته به نحوی که در کوتاه مدت هزینه های شما را کاور کرده و به علاوه شما را به سطوح بالای درآمد برساند.
توجه بفرمایید که همه عملیات اخذ جواز تاسیس کارخانه از آغاز تا احداث کارخانه و سرانجام اخذ پروانه بهره برداری به این منظور انجام می شود که بنگاهی اقتصادی با رویکرد کسب و کار تولیدی احداث گردد؛ با این نگاه بسیار ضرورت دارد که شما محسبات بسیار دقیق و علمی بر روی هزینه ها با تفکیک کردن هزینه ها به بخش های هزینه ثابت و هزینه در گردش و در آمد و سود خود داشته باشید و جوری حرکت نمایید که در زمان مناسب هزینه ها پوشش داده شود.
به یاد داشته باشید که فاصله راه اندازی یک کارخانه فعال سود آور تا یک کارخانه ای که هرگز تکمیل نمی شود و گاه ضرر ده بسیار کم بوده و گاه به اندازه بی ملاحظه گی در بحث برآوردها و به هر حال فقدان مشاوره احداث کارخانه است.
پس از مجاب شدن کارشناسان خانه صنعت، معدن و تجارت پرونده اخذ جواز تاسیس کارخانه شما جهت استعلام قبل از صدور جواز تاسیس کارخانه به سازمان محیط زیستو بر حسب مورد معاونت غذا و دارو ارجاع می گردد و در واقع صدور جواز تاسیس کارخانه منوط به پاسخ مثبت ایشان می گردد و در این حال بهتر است؛ وکیل اخذ جواز تاسیس پیگیر امور اداری نامه محیط زیست از اداره متبوع بر حسب مورد در استان و یا شهرستان باشد.
پس دریافت پاسخ استعلام های قبل صدور جواز تاسیس کارخانه در صورت مثبت بودن پاسخ نامه ها مراتب جهت پیگیری به اتق صنعت، معدن و تجارت واصل گردیده تا کارشناس مربوط پرونده صدور جواز تاسیس کارخانه شما را به سازمان، صنعت معدن و تجارت ارجاع دهد.
نحوه اخذ جواز تاسیس کارخانه
اگر متقاضی اخذ جواز تاسیس کارخانه هستید به شما موکدا توصیه می کنم که اخذ جواز تاسیس کارخانه نه کار خود شما و نه حتی کاری در سطح و لول یک موسسه حقوقی و یا به اصطلاح ثبتی است. کار اخذ جواز تاسیس کارخانه مثل مشاوره تاسیس کارخانه می ماند و یک کار بسیار تخصصی و با نگاه فراتر یک تخصص و گاه چندین تخصص در کنار هم می باشد.
آنکه وکیل اخذ جواز تاسیس می شود هم یک وکیل دادگستری و در مرتبه بالاتر وکیل پایه یک دادگستری و یا چیزی شبیه این نیست. یک وکیل فقط متخصص حوزه هایی هست که مربوط به حوزه علم حقوق می گردد درحالیکه تاسیس کارخانه و موضوعات مربوط به آن اساساً یک موضوع مهندسی و آن هم نه یک نوع مهندسی که رویکرد چندین تخصصی مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران و بر حسب نوع کارخانه گاه مهندس صنایع غذایی و غیره می شود.
برآورد صحیح و ناصحیح وکیل اخذ جواز تاسیس هم در نهایت باعث احداث کارخانه و موفقیت در راه اندازی کسب و کار تولید و یا بالعکس شکست می گردد. شکست احداث کارخانه یعنی تلف شدن سرمایه سرمایه گذار که می توانست از طریق احداث کارخانه تبدیل به رزق حلال برای خانواده زیاد زیر مجموعه خود گردد.
متاسفیم بگوییم که در این سالها بارها شاهد شکست دوستانی بودیم که خطای محاسباتی و شناختی آنها قبل از شروع تولید نهایتا باعث برآوردهای اشتباه ایشان و تباه شدن سرمایه گذاری تولید ایشان گردید حال آنکه با یک مشاوره احداث کارخانه گاه تغییرات کوچکی در طرح تولید می توانست همه چیز برعکس شود.

هزینه جواز تاسیس کارخانه چقدر است ؟!
هزینه جواز تاسیس کارخانه همواره مهمترین هزینه احداث کارخانه است. برای آنکه باید به زودی برای خرید زمین در شهرک صنعتی هزینه ای از چند صد میلیون تا میلیارد بکند و اگر برنامه ریزی زمانی او برای تاسیس کارخانه درست پیش نرود و دیر شود همه هزینه هایی که کرده بر باد رفته و شرکت شهرک های صنعتی با خلع ید کردن وی زمین را مفت از دست او در می آورد جواز تاسیس کارخانه به منزله برنامه حساب شده رو به جلو برای جلو گیری از تلف شدن مال است.
در بنیاد ایرانیان ما بر اساس مدت زمان اخذ جواز تاسیس کارخانه که معمولا از 30 تا 60 روز کاری می باشد؛ هزینه اخذ جواز تاسیس را به شکل عددی در آورده و تقدیم به مشتری خود می کنیم و طی عقد قرارداد رسمی به وی این خاطر جمعی را می دهیم که تا پایان راه اخذ جواز تاسیس و حتی بعد از آن با او خواهیم ماند.

تمدید جواز تاسیس کارخانه
خیلی وقت ها به دلیل طولانی شدن پروسه احداث کارخانه مهلت جواز تاسیس کارخانه ماخوذه تمام می شود. در این هنگام شما باید نسبت به تمدید مهلت جواز تاسیس خود اقدام نماید. در هنگام تمدید جواز فرض بر این است که شما اقدام به تهیه زمین از شرکت شهرک های صنعتی نموده اید و حتی عملیاتی بر روی زمین انجام گرفته و حال با توجه به اتمام مهلت جواز تاسیس بر آن شده اید که نسبت به تمدید جواز تاسیس خود اقدام نماید.
در واقع اگر مهلت جواز تاسیس شما تمام شده باشد و شما در دوره زمانی کوتاهی –معمولاً از چند هفته تا چند ماه- نسبت به اخذ زمین در شهرک صنعتی اقدام ننموده باشید؛ دیگر باید قید آن جواز تاسیس را بزنید؛ چرا که زمینی که شما بر طبق جواز تاسیس حاضر اخذ نموده بودید؛ مهلت عقد قراردادش به پایان رسیده و به احتمال قریب به یقین هم اکنون آن زمین به فرد دیگری واگذار شده است و باید مجدد جهت اخذ جواز تاسیس کارخانه اقدام نماید.
اصلاح جواز تاسیس کارخانه
اصلاح جواز تاسیس کارخانه وقتی لازم می شود که متقاضی در میانه راه تصمیم به عوض کردن فعالیت شغلی خود بگیرد. این امر بسیار اواقات به دلیل وقت نگذاشتن کافی در ابتدای اخذ جواز تاسیس اتفاق می افتد. بسیار شده که به متقاضیان اخذ جواز تاسیس هشدار داده ام که مشاوره اخذ جواز تاسیس بسیار مهم است و شما باید در شروع راه و قبل از اخذ جواز تاسیس مهمتریت تصمیمات خود در این زمینه و البته درست ترین آنها را بگیرید.
واقعیت این است که مهمترین تصمیم شما در زمینه اخذ جواز تاسیس کارخانه همین انتخاب موضوع جواز تاسیس می باشد. انتخاب یک موضوع درست و مناسب و البته موضوع تولیدی که شما قادر به تکمیل کارخانه آن به لحاظ تامین سرمایه و تخصص در نوع تولید باشید؛ کارخانه شما را به بهشت تولیدو در کنار آن به خلق ثروت کافی خواهد رساند و بر عکس انتخاب موضوع غلط در زمینه اخذ جواز تاسیس شما را در باتلاق خود گرفتار و احتمالاً هرگز نخواهید توانست از آن بیرون آمده و خود را نجات دهید و گاه و بیگاه تنها راه این نوع احداث کارخانه واگذاری آن به دیگری است که آن هم در شرایط فعلی کار ساده ای نیست.
مشاوره انتخاب موضوع جواز تاسیس پیش از اخذ جواز تاسیس، یک مشاوره کاملاً تخصصی است که آن را به همه متقاضیان اخذ جواز تاسیس پیشنهاد می کنم. این مشاوره با نگاه چند جانبه اولویت دار بودن طرح، محل اجرای طرح، ظرفیت طرح، میزان سرمایه گذاری مورد نیاز و اشباع بودن یا نبودن آن باید انجام شود.
انتقال مالکیت جواز تاسیس
انتقال مالکیت جواز تاسیس یا انتقال جواز تاسیس یا فروختن جواز تاسیس تا وقتی برای جواز تاسیس دفترچه قرارداد صادر نشده باشد و واگذاری زمین در شهرک صنعتی به متقاضی انجام نشده باشد؛ امکان پذیر نیست و در واقع جواز تاسیس بدون دفترچه قرارداد واگذاری زمین با شرکت شهرک های صنعتی یک ورقه کاغذ بیشتر نیست.
انتقال مالکیت جواز تاسیس تنها تحت عنوان سند صلح از جانب شرکت شهرک های صنعتی و آن هم در شرایط خاصی منجمله اخذ پایان کار ساختمان صنعتی پذیرفتنی است. بنابراین هر گونه نقل و انتقال های جواز تاسیس و یا زمین کارخانه بدون اطلاع سازمان های متبوع مطلقاً ممنوع بوده و وجاهت قانونی نداشته و موجبات دردسر قضایی و حقوقی می شود.
درخواست تسهیلات بر روی جواز تاسیس
این سوال بسیاز از ما پرسیده می شود که آیا بر روی جواز تاسیس تسهیلات داده می شود و یا مثلا متقاضی با ما تماس می گیرد که وام جواز تاسیس می خواهد ولی آیا واقعا وام جواز تاسیس و یا تسهیلات جواز تاسیس وجود دارد ؟!
موضوع وقتی حاد می شود که بفهمیم که برخی به امید تسهیلات تولید به محض اخذ جواز تاسیس کارخانه پای در مسیر گرفتن جواز تاسیس گذاشته اند. دوستان عزیز موکدا به شما اعلام می نماییم که سالهاست که هیچگونه تسهیلات تولید و یا وام تولید به محض اخذ جواز تاسیس وجود ندارد و به هیچ رو اینگونه وارد قمار احداث کارخانه نگردید.
متاسفانه بسیاری از ثبتی ها و کسانی که اصلا به لحاظ تخصص نمی بایست به عرصه اخذ جواز تاسیس ورود می کردند؛ در صفحات خود تبلیغات گوناگون وام جواز تاسیس نموده و جوری وانمود کنند که انگار اخذ وام یک مزیت اخذ جواز تاسیس است و یا کافی است که برای اخذ جواز تاسیس کارخانه اقدام نمایید تا بهره مند از تسهیلات تولید بگردید که این تبلیغات به صورت کلی فریبنده و عنواین متقلبانه هستند که بدور از شرافت و وجدان کاری و رزق حلال حتی یک موسسه حقوقی عادی می باشد و علاوه اینکه باعث هدر رفت سرمایه های کوچک افراد فاقد توانمندی در بخش تولید می شوند از سوی دیگر نا امیدی و بدگمانی را در خصوص تولید در کسور سبب ساز می شوند!

نوشته های مربوط
تفاوت جواز تاسیس و پروانه بهره برداری