آنچه پیش از ثبت شرکت سهامی خاص باید بدانید .
واقعیت این است که قانون تجارت 7 نوع شرکت مختلف را معرفی کرده تا افراد بنا به نیاز خود یک نوع از آنها را ثبت بنمایند و به کسب و کار خود به شکل شخصیت حقوقی ادامه بدهند.
بسیاری روزانه از موسسه ما سوال می پرسند که چه نوع شرکتی ثبت بکنند و آیا شرکت سهامی خاص و یا شرکت مسئولیت محدود کدامیک بهتر است .
درباره ثبت انواع شرکت قبلاً توضیحاتی ارائه نمودیم. حال به سوالاتی از این دست که من این نوع شرکت را باید ثبت بکنم و یا آن نوع به نظرم به بهترین شکل در قانون تجارت پاسخ داده شده است.
قطعاً هیچ وکیل دادگستری نمی تواند همه جزئیات تفاوت های بین اقسام شرکت را برای شما موشکافی کرده و بهتر است خود شما آنها را مطالعه کنید.
به صورت مختصر ولی باید گفت تفاوت هایی از تعداد سهامداران و شرکاء گرفته تا نوع سرمایه و مسئولیت آنها در این شرکت ها وجود دارد.
توجه بفرمائید؛ از آنجا که ثبت شرکت یک فرایند حقوقی است و شما باید ذیل کلیه اوراق شرکت منجمله اساسنامه، شرکتنامه، تقاضانامه و صورتجلسات را امضاء کنید و این امضاء به منزله تعهد شما به اشخاص ثالث محسوب می شود؛ باید با باید ها و نباید های شرکت آشنا شوید.
شرایط عمومی ثبت شرکت چیست ؟
وجود سه نفر با حداقل ۱۸ سال تمام
حداقل سرمایه جهت ثبت شرکت ۱۰۰۰۰۰۰ ریال است که ۳۵% آن می بایست به حساب واریز گردد.
وجود یک آدرس همراه با کدپستی
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت کدامند؟
وقتی صحبت از مدارک مورد نیاز ثبت شرکت می شود؛ ممکن است؛ مراد دو دسته مدارک به شرح زیر باشد.
مدارک هویتی
برای تکمیل فرید ثبت تاسیس نیاز به اطلاعات هویتی افراد می باشد لیکن در حال حاضر با توجه به اتصال سامانه ثبت احوال به ثبت شرکت نیاز به اصل یا برابر اصل مدارک نمی باشد.
اساسنامه، اظهار نامه و صورتجلسات
جاهای هستند که مبادرت به ارائه مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت می کنند. این مدارک در مورد شرکت های سهامی خاص شامل اساسنامه، شرکتنامه، اظهارنامه و صورتجلسه مجمع عمومی و هیئت مدیره می شوند.
با اینترنتی شدن فرایند ثبت شرکت لزوم تهیه این مدارک از میان رفت. با ورود اطلاعات متقاضی ثبت و سهامداران سامانه اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری مدارک شرکت را تولید و ارائه می نماید.
گواهی عدم سوء پیشینه
گواهی عدم سوء پیشینه نیز پیش تر از مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت بود. ارائه این مدرک نیز با وصل شدن سامانه ثبت شرکت ها به قوه قضاییه و امکان استعلام گرفتن آنلاین حذف گردیده است.
ارائه اقرارنامه جهت کلیه اعضای هیات مدیره و مدیر عامل
نمونه متن اقرارنامه: کلیه اعضای هیات مدیره و مدیرعامل اقرار نمودند؛ مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی و مواد 111 و 126 لایحه اصلاحی قانون تجارت نمی شوند.
ارائه مجوز
درج برخی از عناوین فعالیت در موضوع شرکت مستلزم ارائه مجوز می باشد. موارد مذکور طی بخشنامه ای به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری اعلام شده و آنها موظف به اجرای آن می باشند.
شرکت سهامی خاص چیست ؟
شرکت سهامی، در اصطلاح علم اقتصاد، شرکتی است که برای انجام امور تجاری تشکیل میشود.
شرکت سهامی خاص به انگلیسی ( Private Joint Stock ) نوعی شرکت سهامی است که سهام آن بر خلاف شرکت های سهامی عام قابل داد و ستد در بورس اوراق بهادار نیست ولی توسط مردم به راحتی قابل معامله است.
شرکت سهامی خاص شرکتی است که تمام سرمایه آن صرفاً توسط مؤسسین آن تامین شده است و سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام ، محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است و تعداد سهامداران نمی بایست از سه نفر کمتر باشد و عنوان « شرکت سهامی خاص» باید قبل از نام شرکت یا بعد از آن بدون فاصله با نام شرکت بطور روشن و خوانا درکلیه اوراق واطلاعیه ها و آگهی های شرکت قید شود . ( ماده ۱ و ۲و ۳و ۴ قانون تجارت )
در شرکتهای سهامی خاص، همانند شرکت با مسئولیت محدود و بر خلاف شرکت تضامنی، مسئولیت هر یک از سهامداران در مورد بدهیهای شرکت محدود به مبلغ سرمایهگذاری شده در شرکت است و در صورت عدم کفایت مجبور نیستد اموال شخصی خود را در این راه مصرف نمایند.
درشرکت سهامی خاص حداقل ۳۵% سرمایه باید نقداً دریکی از شعب بانکها تودیع و گواهی مربوطه ارائه و ۶۵% درتعهد سهامداران باشد .
نحوه اداره شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص بوسیله هیئت مدیره ای که از بین صاحبان سهام انتخاب شده و کلاً یا بعضاً قابل عزل می باشند اداره خواهد شد.
محجورین و ورشکستگان و مرتکبین به جنایت ، سرقت ، خیانات در امانت، کلاهبرداری، اختلاس، تدلیس که به موجب حکم قطعی دادگاه محکوم شده باشند نمی تواند به مدیریت شرکت انتخاب شوند.
انتخاب بازرس اصلی و علی البدل درشرکت سهامی خاص اجباری است و مدت مدیریت در شرکت سهامی خاص حداکثر دو سال می باشد که قابل تمدید است. جهت ثبت شرکت با سهامی خاص و مشاوره های لازم تماس بگیرید.
مسئولیت بدهی و تعهدات شرکت سهامی خاص با چه کسانی است؟
در شرکت سهامی خاص و سهامی عام مسئولیت صاحبان سهام، فقط تا میزان مبلغ اسمی سهام آنها در برابر اشخاص ثالث است. مثلاً اگر سرمایه ثبت شده شرکت، یک میلیارد ریال منقسم به یک میلیون سهام هزار ریالی باشد و یکی از سهام داران دارای ۱۰ درصد سهم معادل یکصد هزار سهم هزار ریالی ( یک صد میلیون ریال ) سهم باشد در مورد بدهی های شرکت، فقط تا میزان صد میلیون ریال، پاسخگو خواهد بود. ( برگرفته از مرجع شماره 1 )